Effectieve Kleefmatten voor Optimale Hygiëne

Bent u op zoek naar een betrouwbare oplossing om de hygiëne in uw omgeving te verbeteren? Ontdek de voordelen van kleefmatten! Kleefmatten, ook bekend als plakmatten of tacky matten, zijn essentiële hulpmiddelen voor diverse sectoren waar schone en steriele omstandigheden van groot belang zijn.Wat zijn Kleefmatten?

Kleefmatten zijn dunne, zelfklevende matten die op strategische locaties worden geplaatst, zoals bij ingangen, cleanrooms, laboratoria en andere gevoelige omgevingen. Ze zijn ontworpen om vuil, stof, deeltjes en micro-organismen effectief vast te houden aan het kleverige oppervlak van de mat wanneer mensen eroverheen lopen. Hierdoor wordt voorkomen dat verontreinigingen zich verder verspreiden in de schone ruimtes.

Voordelen van Kleefmatten:

 1. Hygiëne en Reinheid: Kleefmatten vormen een eerste verdedigingslinie tegen verontreinigingen die van buitenaf worden binnengebracht. Ze verminderen het risico op kruisbesmetting en dragen bij aan een schone werkomgeving.

 2. Verlengde Levensduur van Apparatuur: In industriële omgevingen kan stof en vuil de levensduur van kostbare apparatuur verminderen. Door kleefmatten te gebruiken, wordt de hoeveelheid verontreinigingen die in de apparatuur terechtkomt, geminimaliseerd.

 3. Compliance met Reguleringen: Voor sectoren zoals de farmaceutische en halfgeleiderindustrie zijn strikte normen en regelgeving voor reinheid van cruciaal belang. Kleefmatten helpen bij het voldoen aan deze normen en zorgen voor naleving.

 4. Verbeterde Luchtkwaliteit: Schone omgevingen hebben over het algemeen een betere luchtkwaliteit, wat de gezondheid en het welzijn van werknemers bevordert.

Hoe Kiest U de Juiste Kleefmatten?

Bij het selecteren van kleefmatten voor uw behoeften, zijn hier enkele belangrijke overwegingen:

 • Grootte en Dikte: Kies maten en diktes die passen bij de specifieke locatie. Grotere matten zijn geschikt voor bredere ingangen, terwijl dunnere matten handig zijn voor ruimtes met beperkte ruimte.
 • Kleefkracht: Kleefmatten zijn verkrijgbaar in verschillende kleefsterktes. Voor sterkere verontreinigingen kiest u een mat met een hogere kleefkracht.
 • Aantal Lagen: Sommige kleefmatten hebben afpelbare lagen die gemakkelijk kunnen worden verwijderd om een nieuw kleverig oppervlak te onthullen.
 • Duurzaamheid: Kwaliteitsmatten zijn duurzaam en bestand tegen frequente voetverkeer. Controleer of ze bestand zijn tegen chemische reinigingsmiddelen indien nodig

Leverbaar in de kleuren:

 1. wit-transparant, voor industriële toepassingen
 2. blauw, voor laboratoria, medische sector, cleanrooms, datacentra, intensivecare- en EHBO-locaties.
 3. grijs, voor automotive en luchtvaart industrie
 4. groen,voor keukens, levensmiddelenindustrie en voor biotech-locaties.
 5. rood en geel, voor kerncentrales en in decontaminatiezones.

Kleefmatten met ESD behandeling.

Optioneel kunnen wij de kleefmatten ook leveren met een antistatische ESD behandeling.
Deze matten zijn onmisbaar bij datacenters en serverruimten, evenals bij productielocaties voor halfgeleiders, vanwege hun stofverwijderende en vuilpreventieve eigenschappen. 

Kortom, kleefmatten zijn onmisbare tools om de hygiëne en reinheid in kritische omgevingen te waarborgen. Door de juiste kleefmatten te kiezen, investeert u in een schonere, gezondere en efficiëntere werkomgeving. Neem vandaag nog de stap naar verbeterde hygiëne met kleefmatten op maat! Neem contact op met BoFloor voor hoogwaardige kleefmatten en deskundig advies.


Vragen? Altijd deskundig advies

Met meer dan 30 jaar ervaring in kunnen wij u altijd van deskundig advies voorzien.

Wij zijn dagelijks tussen 8.00 en 17.00 telefonisch op (+31) 045-5322277 voor u bereikbaar

Vragen? Altijd deskundig advies

local_shipping Gratis verzenden

AlĀ onze producten worden gratis geleverd in de Benelux met uitzondering van de Waddeneilanden.

euro_symbol Scherpe prijzen

Door onze grote inkoop kunnen wij u de beste prijzen bieden. Grote hoeveelheden? Vraag een offerte aan!

enhanced_encryption Veilig en betrouwbaar

Onze webwinkel maakt gebruik van een beveiligde SSL verbinding

workspace_premium Tevredenheidsgarantie

Mocht u niet tevreden zijn, dan kunt u de producten altijd binnen 14 dagen retourneren

Openingstijden

Onze showroom, kantoor en magazijn aan de Havikweg 17 in Landgraaf zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 8.00 - 17.00 uur

NR 1 in PVC